«چدن» تجدیدی می شود/ گسترش صادرات و افزایش ظرفیت تولید

شرکت تولیدی چدن سازان اعلام کرد که برنامه افزایش سرمایه و توسعه ظرفیت تولید را در دستور کار خود دارد.

به گزارش صدای بورس، شرکت تولیدی چدن سازان به برخی از سوالات سهامداران و فعالان سرمایه در سامانه تدان جواب داد که به شرح ذیل است:

لطفا پیش بینی خود را از نرخ های مواد اولیه مصرفی بفرمایید؟
مواد اولیه مصرفی شرکت از انواع مختلفی تشکیل شده و ترکیب مصرف آنها نیز در فرآیند تولید محصولات متفاوت است. نرخ های مواد اولیه نیز مانند سایر اقلام، تابع نوسانات نرخ بازار بوده و قابل پیش بینی نیست. اما به دلیل اینکه در اکثر قراردادهای شرکت حداقل ۵۰ درصد پیش دریافت از مشتریان اخذ و در تامین مواد اولیه هزینه می شود تغییر قیمت مواد اولیه در فرآیند تولید تاثیر نخواهد گذاشت.

در مورد سودآوری فسازان و درصد تقسیم سود آن توضیح دهید؟
شرکت غلتک سازان گزارشات عملکرد خود را در سامانه کدال منتشر کرده است که در دوره ۶ ماهه حسابرسی شده به ازای هر سهم ۱۱۸۶ ریال محقق کرده است. امیدواریم در صورت تدوام شرکت موجود به همین میزان نیز در ۶ ماهه دوم محقق شود. درصد تقسیم سود شرکت مزبور طبق اساسنامه ۴۰ است که در سال های قبل در همین حدود تقسیم شده و در سال آتی نیز تابع تقسیم مجمع عمومی عادی سالانه شرکت است.

آیا برنامه ای جهت پذیرش شرکت های زیرمجموعه خود در بورس را دارید؟
در حال حاضر برنامه ای برای پذیرش سایر شرکت های زیرمجموعه در بورس وجود ندارد اما در صورت وجود آمدن زمینه های لازم مجددا بررسی خواهد شد.

برنامه شرکت برای افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی ها در په مرحله ای است؟ آیا این افزایش سرمایه تنها از محل دارایی ها ثابت خواهد بود؟ شرکت برنامه افزایش سرمایه از سایر محل نیز در دست اقدام دارد؟ میزان افزایش سرمایه چقدر خواهد بود؟
طبق اعلام شرکت در سامانه کدال، هیات مدیره با افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی برخی از طبقات دارایی ها (شامل طبقات سرمایه گذاری های بلندمدت و دارایی های ثابت) براساس صرفه و صلاح شرکت موافقت کرده است. در این راستا اقدامات اولیه انجام و کارشنناسان کانون رسمی دادگستری مراحل نهایی عملیات کارشناسی را تکمیل و به زودی گزارش خود را ارائه خواهند کرد. بدیهی است افزایش سرمایه پس از ارائه گزارش کارشناسان کانون مشخص خواهد شد و در حال حاضر مشخص نمی باشد.

در حال حاضر نیاز کشور چند تن غلتطک است؟ شرکت چه سهمی از تولید داخل را دارد؟
نیاز غلتطک کشور همسو با راه اندازی طرح های توسعه صنعت فولاد رو به افزایش است و در افق ۱۴۰۴ میزان غلتطک مورد نیاز کشور ۱۴۵۰۰ تن است که شرکت چدن سازان برنامه های توسعه ای خود را در جهت دستیابی به ظرفیت مزبور به همراه تحقق ۳۰۰۰ تن صادرات در سال مذکور تدوین و به صورت سالانه در حال افزایش ظرفیت لازم بدین منظور است. در حال حاضر سهم شرکت از ظرفیت بازار نورد گرم داخلی ۸۵ درصد است و نیاز کشور به غلتک حدود ۱۳۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰ تن است.

برآورد مدیریت شرکت تولید چه میزان غلتک برای سال ۹۹-۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است؟
پیش بینی تولید برای سال های ۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۰.۵۰۰، ۱۲.۵۰۰ و ۱۳.۵۰۰ تن است.

در فاصله سال های ۹۴ تا ۹۶ علت کاهش مقداری فروش چه علتی است؟ آیا مدیریت شرکت احتمال ایجاد شرایط مشابهی با توجه به مختصلات فعلی اقتصاد و صنعت فولاد را محتمل می دانند؟
نوسانات مقداری فروش در سال های ۹۴ تا ۹۶ تابع شرایط خاص حاکم بر فضای اقتصادی کشور و صنعت و فولاد و همچنین ترجیحات مصرف کنندگان برای واردات بخشی از نیاز خودشان است. لذا با توجه به افق ۱۴۰۴ و برنامه های دولت برای توسعه صنعت فولاد و همچنین افزایش قیمت ارز و افزایش اعتماد مصرف کنندگان در سایه افزایش کیفیت محصولات شرکت که گواه آن رشد صادرات در سال های اخیر است، پیش بینی می شود شرایط سالهای مزبور تکرار شود.

برنامه مدیریت شرکت صادرات چه میزان محصول برای سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است؟ آیا با شرایط تحریمی فعلی، با افزایش تولیدات امکان افزایش صادرات شرکت نیز وجود دارد؟
به رغم وجود شرایط سخت برای صادرات ناشی از اعمال تحریم های ظالمانه، شرکت در امر صادرات محصولات خود توفیقات خوبی داشته به به غرم تحریم ها و شیوع ویروس کرونا، امیدواریم به اهداف صادراتی خود تا پایان سال جاری دست یابیم و برای سال های آینده نیز بستر لازم برای گسترش صادرات فراهم شده است. تلاش شرکت این است که بتواند حدود ۲۰ درصد محصولات خود را صادر کند.

چند درصد از تولیدات شرکت براساس سفارش های مشتری تولید می شود؟
تولیدات شرکت عمدتا براساس سفارش مشتریان و انعقاد قرارداد صورت می گیرد.

نرخ های فروش شرکت براساس چه فاکتورهایی تعیین می شود؟
نرخ های فروش براساس مطالعه بازار خارجی و داخلی و رقبا و در نظر گرفتن حاشیه سود مناسب بر روی قیمت تمام شده تعیین و به تصویت هیات مدیره می رسد.

لطفا در مورد سرمایه گذاری در صندوق ها که در سامانه کدال افشا شده است بیشتر توضیح دهید و اینکه آیا برای یک شرکت تولیدی در چنین شرایط تورمی نیاز به سرمایه گذاری در این محل وجود دارد؟
هدف نهایی و بلند مدت شرکت سرمایه گذاری در زمینه های پربازده از طریق ایجاد شرکت های جدید، تحصیل سهام شرکت های موجود و یا مشارکت با سایرین است. اما برای استفاده بهینه از منابع در مقاطع زمانی کوناه مدت در ابزارهای مختلف بازار سرمایه که در مقایسه با بازار پول بازده بیشتری در برخواهد داشت، سرمایه گذاری صورت می گیرد. در همین راستا شرکت نواندیشان صنعت فولاد برای انجام تخصصی امور مرتبط با سرمایه گذاری با مشارکت شرکت های گروه تشکیل شده است.

برنامه افزایش ظرفیت شرکت  و طرح های توسعه ای در چه مرحله ای قرار دارد؟
یک دستگاه کوره ۱۵ تن در حال راه اندازی است و از ابتدای دی ماه در مدار تولید قرار می گیرد و همچنین قرارداد خرید دو دستگاه کوره ۱۵ تن دیگر نیز منعقد و پیش پرداخت آن انجام شده و پیش بینی می شود از تیرماه سال آینده در مدار تولید قرار گیرند و بررسی های خرید دو دستگاه کوره ۱۵ تن دیگر نیز در حال انجام است.

برآورد میزات تولیدات این شرکت چه میزان شمش برای سال ۹۹ ، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است؟
با توجه به اقدامات انجام شده در زمینه افزایش راندمان تولید و افزایش ماشین آلات میزان تولید برای سال های فوق به ترییب، ۱۴۰ هزار تن، ۲۰۰ هزار تن و ۳۰۰ هزار تن برآورد می شود.

در صورت رکود داخلی، آیا فسازان امکان صادرات محصولات تولیدی خود را دارد؟
بله، با توجه به کیفیت شمش تولیدی و بازاریابی های انجام شده امکان صادرات شمش فولادی وجود دارد.

با توجه به رکود فعلی بورس کالا، در حال حاضر استراتژی مدیریت شرکت برای فروش محصولات در ادامه سال ۹۹ به چه صورتی است؟
با توجه  به برنامه ریزی های انجام شده، قرارداد فروش حجم مناسبی از تولیدات ماه های آذر، دی، بهمن جهت صادرات با مشتری منعقد شده است.

به طور کلی آیا قیمت و کیفیت شمش تولیدی فسازان تقاوتی با شمش بلوم دارد؟
کلیه محصولات این شرکت مطابق با استانداردهای جهانی تولید می شود و در آزمایشگاه مورد تایید سازمان استاندارد ایران آنالیز و تولید می شود و طبیعاتا در کیفیت محصولات تفاوتی وجود ندارد.

میزان تعهد عرضه فسازان در سال جاری چه میزان شمش در بورس کالا بوده است؟ متوسط نرخ فروش شمش داخلی شرکت در خارج از بورس کالا در ۀذر ۹۹ چه عددی ثبت شده است؟
تا قبل از شیوه نامه جدید در زمینه ساماندهی بازار محصولات فولادی، تعدهد این شرکت عرضه حداکثر ۵ هزار تن ماهانه در بورس کالا بوده است، لیکن به موجب ابلاغیه جدید وزارت صمت در اجرای شیوه نامه مذکور، مقرر شده است که شرکت ۱۰.۷۰۰ تن محصولات خود را در بورس کالا عرضه کند. با توجه به عدم تطابق میزان عرضه و تقاضای محصولات فولادی در داخل کشور به نظر می رسد اجرای ابلاغیه فوق با اصلاحاتی امکان پذیر خواهد بود. نرخ فروش شمش فولادی این شرکت در آذر ماه به طور متسط ۹۷.۰۰۰ ریال بوده است.

قابل ذکر است که این سوالات در کنفرانس اطلاع رسانی شرکت در تاریخ ۱۳۹۹/۰۹/۱۸ مطرح و پاسخ داده شده است.

کد خبر 423470

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • افزایش سرمایه جذاب «چدن»

    افزایش سرمایه جذاب «چدن»

    شرکت تولیدی چدن سازان خبر از تایید افزایش سرمایه برگ از محل تجدید ارزیابی توسط کارشناسان رسمی دادگستری داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =